Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izbori za zastupnike u Hrvatski Sabor

02.11.2015.

09:48

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku su predstavljeni kandidati Stranke Održivi razvoj Hrvatske, Domoljubne koalicije i kandidacijske liste MOST za desetu izbornu jedinicu. Kandidati Domoljubne koalicije obišli su Lumbardu, Smokvicu i Vela Luku.

Gradska organizacija stranke Održivi razvoj Hrvatske - ORaH u Dubrovniku je predstavila kandidate za X. izbornu jedinicu te program stranke pod nazivom „Promijeni smjer“, posadi ORaH, zazeleni Hrvatsku ". Potpredsjednik ORAH-a Davor Škrlec posebno je naglasio kako se rat vodi anketama, a ne programima gdje se „građanima kroz postotke pokušava nametnuti tko bi trebali biti pobjednici, a tko gubitnici ovih izbora. Te manipulacije nedavno su se pojavile u Austriji i Engleskoj, pa dvije glavne koalicije brzo preuzimaju ono što je loše.“ – zaključio je Škrlec. 

Kandidati Domoljubne koalicije (HDZ-a, HSS-a, HSP Ante Starčevića, BUZ, HSLS-a, HRAST Pokret za uspješnu Hrvatsku, HDS, HDS) održali su u Dubrovniku konferenciju za novinare. Sedma na listi koalicije u X izbornoj jedinici govorila je o planiranim programima Zajedno za jaku Hrvatsku. “Prioritet zastupnika Domoljubne koalicije bit će nastavak gradnje Pelješkoga mosta, nastavak izgradnje autoceste do Dubrovnika, brze ceste do Zračne luke, ali i pokretanjem mnogih infrastrukturnih projekata na području grada Dubrovnika i njegovih okolnih općina” – istaknula je Sanja Putica.

Kandidacijska lista MOST za X. izbornu jedinicu predstavila se na skupu u Dubrovniku. “Izađite na izbore i dajte povjerenje onima koji su se dokazali djelovanjem u lokalnim zajednicama” – poručio je treći na listi u X izbornoj jedinici Maro Kristić. “Glas za MOST glas je za promjene” – proučio je Drago Prgomet, prvi na listi MOST-a iz I izborne jedinice.

Kandidati Domoljubne koalicije (HDZ-a, HSS-a, HSP Ante Starčevića, BUZ, HSLS-a, HRAST Pokret za uspješnu Hrvatsku, HDS, HDS) X. izborne jedinice Branko Bačić i Marija Vučković  posjetili su jučer općine Lumbardu, Smokvicu i Vela Luku na otoku Korčuli. Istaknuli  kako je Vlada Zorana Milanovića otočanima u Hrvatskoj uzela preko pet milijuna kuna. Naime, svi otočani u Republici Hrvatskoj temeljem odluke Vlade morali su napraviti dodatne iskaznice, za osobu i automobil, kako bi se mogli indentificirati što je besmisleno jer isto stoji u osobnoj iskaznici i prometnoj dozvoli. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.