Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

15:46 / 24.10.2015.

Autor: Silva Capurso

Izbori za zastupnike u Hrvatski Sabor

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku je održan predizborni skup Koalicije Hrvatska raste. Kandidati te Koalicije predstavili su se i na konferenciji za novinare. U Dubrovniku je održana i mini klauzura Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice.

Na predizbornom skupu u Dubrovniku koalicija " Hrvatska raste" koju čine SDP, HNS, HSU, Hrvatski laburisti stranka rada, Autohtona Hrvatska seljačka stranka i Zagorska stranka, predstavila je kandidate s liste u desetoj izbornoj jedinici. Istaknuli su brojne investicije koje je Vlada Zorana Milanovića pokrenula na širem dubrovačkom području – poput ulaganja u zračnu luku, u turizam Župe dubrovačke i projekata u Lukama Dubrovnik i Ploče. Arsen Bauk, treći na listi te koalicije, istaknuo je kako će za jug hrvatske koji je zbog državne granice s bosnom i hercegovinom prometno izoliran zatražit će zatražiti otočni status.

Na konferenciji za novinare koalicije „Hrvatska raste“ koju čine SDP, HNS, HSU, Hrvatski laburisti stranka rada, Autohtona Hrvatska seljačka stranka i Zagorska stranka održanoj u Dubrovniku predstavnik HSU-a general Veselko Gabričević istaknuo je kako je sadašnja Vlada za umirovljenike napravila najviše što je mogla. Valentin Dujmović, šesti na listi koalicije stranaka rekao je kako HDZ s partnerima još uvijek govori da javni dug Hrvatske raste, iako je EUROSTAT objavio drugačije podatke. „Pitanje je komu vjerovati, statističkom uredu europske komisije ili stranci koja je opljačkala i osramotila državu“ – izjavio je u Dubrovniku Valentin Dujmović.

Na mini klauzuri GO HDZ-a Dubrovnik za Temeljne ogranke Lapad, Montovjerna i Gruž, održanoj sinoć u hotelu Lero predsjednik Gradskog HDZ-a Mato Franković među ostlaim je podsjetio na "rješenja prometne izolacije kada je Kukuriku Vlada predlagala rješenje prometne izoliranosti uvođenjem trajektnih linija od stope mosta sa jedne do druge strane? Danas kažu kako je Pelješki most jgotova stvar! Gotova, samo su projekt izgradnje Pelješkog mosta zaboravili prijaviti za financiranje iz EU fondova! '' kazao je predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Mato Franković 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.