Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izgrađen nogostup od Zatona Velikog do Orašca

22.04.2021.

12:20

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Od skretanja za Čerjan u Orašcu pa do Zatona Velikog sada se može sigurno pješice. Izgrađen je nogostup na ovoj 750 metara dugoj dionici uz državnu cestu D8, što je još jedna investicija Grada Dubrovnika u sigurnost pješaka i povezanost naselja.

Radovi su se provodili paralelno s projektom izgradnje sustava vodoopskrbe i odvodnje na području Orašca, vrijednim 28 milijuna kuna.

Osim izgradnje nogostupa izvedena je i priprema za postavljanje rasvjetnih stupova na cijelom potezu, a što uključuje izvedbu podzemne instalacije i temelja stupova javne rasvjete. Vrijednost zahvata, s PDV-om, iznosi 623.000 kuna.

Izgradnjom ovog dijela nogostupa te rekonstrukcijom tri kilometra duge državne ceste od Zatona Velikog do Štikovice, kao i prošle godine izgrađenim križanjem u Zatonu, omogućena je kontinuirana pješačka komunikacija na cijelom potezu od Orašca do Štikovice, a što će uvelike doprinijeti sigurnosti mještana i turista, ali i samoj kvaliteti življenja na ovom području.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.