Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izgradnja marine u Veloj Luci u podmakloj fazi

20.06.2019.

14:44

Autor: Radio Dubrovnik/Tonči Donjerković

Ivo Cagalj/PIXSELL

Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / -

Radovi na izgradnje prve faze Luke nautičkog turizma u Veloj Luci već su dosta odmakli. U grubo su sagrađene dvije manje kućice za smještaj recepcije, kafe bara i sanitarnih prostorija. U more je postavljen veći dio betonskih pontona te je položen značajan dio betonskih sekcija za prihvat jahti.

Unatoč velikim vrućinama radovi napreduju svakim danom. Investitor, tvrtka "Ovalis nova" zatražila je od lokalne samouprave produženje radova do kraja lipnja s obzirom na općinsku odluku o privremenoj zabrani građevinskih radova na otvorenom za vrijeme turističke sezone.

O zahtjevu investitora Općinsko vijeće Vele Luke očitovati će se u utorak na radnoj sjednici, koja je sazvana tim povodom.

Vrijedi još jednom podsjetiti da je vrijednost prve faze velolučke Luke nautičkog turizma oko 40 milijuna kuna, te da će ovaj gospodarski objekt do godine zaposliti između 35 i 40 radnika raznih struka, te da predstavlja prekretnicu u razvoju velolučkog turizma, kao i početak obnove posrnulog velolučkog gospodarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.