Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izgradnja studentskog doma u Dubrovniku

26.11.2016.

15:39

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izgradnja studentskog doma, niz mogućnosti za unapređenje suradnje između Grada i Sveučilišta u sljedećem razdoblju s posebnim osvrtom na viziju razvoja Sveučilišta - bile su teme o kojima su razgovarali gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić i rektor Sveučilišta u Dubrovniku prof. dr. Nikša Burum.

Potpisivanje ugovora s izvođačem radova na izgradnji Studentskog doma očekuje se u siječnju iduće godine, tako da bi dom trebao biti izgrađen do kolovoza 2018. godine. Grad Dubrovnik je u proračunu za 2017. godinu za studentski dom, sukladno potpisanom sporazumu, rezervirao iznos od 12 milijuna, a u 2018. godini preostalih 16,5 milijuna kuna.

Rektor je otvorio i aktualno pitanje iznalaženja adekvatnog prostora za smještaj opsežnog arhiva te iznio inicijativu otvaranja Studentskog kluba po uzoru na klub koji je uz pomoć Grada Dubrovnika otvoren u Zagrebu, a o kojem skrbi Udruga studenata Dubrovnika "Libertas.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.