Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izletnički brod nasukao se na ušću Neretve, nema ozlijeđenih

26.04.2019.

14:58

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Pomorska nesreća nasukavanja izletničkoga broda dogodila se u četvrtak navečer na ušću Neretve i nije rezultirala ozljedama putnika i članova posade, niti materijalnom štetom na brodu i okolišu, ističe se u priopćenju Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

"Obavijest o nasukavanju izletničkog broda zaprimljena je od očevidca u nadležnoj LK Ploče 25. travnja u 18.12 sati, slijedom čega su službenici Kapetanije odmah isplovili prema dojavljenoj poziciji, gdje su zatekli izletnički brod nasukan na pješčano – muljevitu riječnu sprud, na samom ušću rijeke Neretve, ali izvan područja plovidbe", kaže se u priopćenju.

„Nakon pregleda posade i putnika službenici LK Ploče utvrdili su da na nema ozlijeđenih među šest članova posade, svi državljani Republike Hrvatske, kao niti među 14 putnika, miješanih nacionalnosti te su u 20.34 sati spasilačkom brodicom Kapetanije obavili evakuaciju putnika na drugi putnički motorni brod 'Turgau Dalmatia', kojim su potom prevezeni u luku Ploče”, stoji u priopćenju.

Ističu kako pregledom brodskog trupa nije uočeno oštećenje koje bi uzrokovalo potonuće, a u perimetru nesreće nije uočeno niti onečišćenje, mora ili okoliša riječne delte.

„Stoga su službenici Lučke kapetanije Ploče u 21.15 sati odobrili odsukavanje, nakon čega je izletnički brod uzet u tegalj te je lučkim tegljačem otegljen u luku Ploče, kamo je u 21.55 sati privezan na siguran vez, a očevid o uzrocima ove pomorske nesreće nastavlja se u nadležnosti Lučke kapetanije Ploče”, stoji u priopćenju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.