Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba "Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta" u Studentskom domu

09.12.2021.

11:19

Autor: Radio Dubrovnik

Izložba "Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta" u Studentskom domu

Izložba "Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta" u Studentskom domu

Foto: Sveučilište u DUbrovniku / -

Izložba pod naslovom „Fotografija Dubrovnika kroz objektiv studenta“ bit će otvorena večeras u 19 sati u Studentskom domu (Akademis Academia). Riječ je o studentskom projektu nastalom uz podršku i financijska sredstva Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku, koji su pokrenule Ira Fabrio i Sara Šimetić, studentice Odjela za umjetnost i restauraciju.

Radovi će se moći razgledati do 15. siječnja 2022. godine.

Jedanaest kreativnih studentica i studenata Sveučilišta u Dubrovniku, različitih Odjela, godina studija i mjesta prebivališta, odazvalo se pozivu svojih kolegica te je njihovih devetnaest radova objedinjeno u ovu izložbu.

Pomoću fotografije i kratkog opisa studenti su pokušali prikazati koje su prednosti života i studiranja u ovom gradu te time poslati poruku budućim studentima zašto odabrati baš Dubrovnik, ili pak kako bi ukazali na nedostatke i na mogućnosti za napredak te time ubrzati proces pozitivnih promjena.

Postavljanjem izložbe u prostoru Studentskog doma želi se naglasiti ideja kako Dubrovnik svojim posebnostima neizbježno utječe na studente koji nisu ondje rođeni, kako on polako postaje i njihov grad te kako različiti studenti obogaćuju ne samo studentski, već život Dubrovnika uopće.

Studentice i studenti autori fotografija su: Andrija Barbarić, Vatroslav Čižmek, Ivona Čović, Ira Fabrio, Jan Mark Novalija, Marino Mislav Pejčinović, Sara Perković-Paloš, Stefano Piantanida, Nikolina Šanovsky, Ivana Šarić i Sara Šimetić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.