Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložba "Maškare" u Kazalištu Marina Držića

28.02.2022.

07:49

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Izložba "Maškare" u Kazalištu Marina Držića

Izložba "Maškare" u Kazalištu Marina Držića

Foto: Mišo Baričević / -

U organizaciji Dubrovačke udruge likovnih umjetnika otvorit će se danas u 19 sati izložba „Maškare“ u Kazalištu Marina Držića. Izložba je otvorena do 17. ožujka.

Radovi su formata 80x60 cm i nastali su tijekom 2022. godine. uglavnom u tehnici akrila ili kombiniranoj tehnici. Druga ovogodišnja izložba Dubrovačke udruge likovnih umjetnika predstavlja radove trinaest autora.

Učesnici izložbe su Anto Violić, Diana Rajić, Josip Škerlj, Marijan Fragić, Marijana Hure, Marta Baće, Mirica Dubčić, Mišo Baričević, Nikola Dubčić, Pero Skvrce, Robert Kralj, Silvija Sikavica i Valter Kožul.

Dubrovačka udruga likovnih umjetnika osnovana je 1979. godine i danas ima tridesetak članova. Od 2000. godine je članica Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Dubrovačko-neretvanske županije. Tijekom svog postojanja organizirali smo više od 70 izložbi i dvadesetak likovnih kolonija. Članovi izlažu na samostalnim i zajedničkim izložbama u čitavoj Hrvatskoj. Od 2007. godine Udruga sudjeluje na Susretima neprofesionalnih likovnih stvaratelja, koje organizira Hrvatski sabor kulture, te je 2007., 2010., 2016. i 2020. dobila nagradu kao najuspješnija udruga za likovno stvaralaštvo. Tijekom sudjelovanja na ovim smotrama tri puta su članovi Udruge pojedinačno nagrađeni za najbolje radove na smotri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.