Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izložbom "Rukama složeno" u Centru za mlade nastavljen Forum mladih

25.11.2021.

14:13

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Izložba radova djece i mladih "Rukama složeno" otvorena je 24. studenog u Centru za mlade Dubrovnik. Izložba je rezultat vrijednog rada učenica i učenika dubrovačkih osnovnih i srednjih škola te korisnika Centra za mlade Dubrovnik tijekom studenog.

Mladi umjetnici pokazali su iznimnu kreativnost u raznim vidovima umjetničkog izraza, od slika u raznim tehnikama, preko izrade lutaka, nakita i drugih ukrasnih predmeta pa do video uradaka.

Izložbu je postavila dubrovačka umjetnica Lena Kramarić, koja je iskazala zadovoljstvo sudjelovanjem u Forumu mladih te pohvalila mlade umjetnike i njihove mentore za trud i kvalitetu radova. Izložbu je otvorio zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalni skrb i civilno društvo Miho Katičić, koji je zahvalio svim sudionicima ove forumske radionice, istaknuvši da je Forum mladih kao dubrovački primjer dobre prakse prepoznat i na nacionalnoj i na međunarodnoj razini.

Otvaranje izložbe svojom su svirkom obogatili Lovro Marković, učenik 6. razreda i Đive Ćatić, učenica 5. razreda Osnovne glazbene škole Luke Sorkočevića, koji su izveli "Salut d'Amour" E. Elgara i "Elfentanz" E. Jenkinsona. Mladi umjetnici dobitnici su prve nagrade na regionalnom natjecanju i tako se plasirali na državno natjecanje. Njihova mentorica je Vanda Đanić, profesorica Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

Izložba "Rukama složeno" u Centru za mlade ostaje otvorena do 1. prosinca i može se pogledati svaki radni dan od 10 do 16 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.