Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Iznajmljivao u povijesnoj jezgri, a nije platio porez i druga davanja

21.08.2021.

09:01

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske muškarac u dobi od 33 godine osumnjičen je za kazneno djelo prijevare na štetu 59-godišnjakinje.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je, sukladno ugovoru o poslovnoj suradnji koji je osumnjičeni s oštećenom sklopio i ovjerio 2018. godine, raspolagao vrijednom nekretninom u starom gradu koju je iznajmljivao u turističke svrhe, a da nije podmirivao obveze prema državnom proračunu na ime poreza i drugih davanja iako se na to obvezao ugovorom i ovjerenom pisanom izjavom.

Na taj način je, na ime nepodmirenih obveza, stvorio dugovanje prema Državnom proračunu RH na ime oštećene u iznosu od 302 tisuće kuna, koje je oštećena bila prisiljena podmiriti, a za koji iznos je osumnjičeni sebi pribavio protupravnu imovinsku korist.

Protiv osumnjičenog je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava u redovnoj zakonskoj proceduri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.