Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izvodi se sustav vodoopskrbe i odvodnje u Orašcu

09.10.2020.

16:12

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U Orašcu napreduju radovi Vodovoda Dubrovnika na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje. Do sada je postavljeno 1,4 kilometra cjevovoda te 1,2 kilometra asfalta. Investicija ukupno vrijedna 28 milijuna kuna počela se izvoditi u lipnju.

Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilometara novog vodoopskrbnog cjevovoda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a u okviru projekta izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac.

Investicije u komunalnu infrastrukturu, u ovom slučaju u nedostajuće ili zastarjele sustave vodoopskrbe i odvodnje jedno su od prioritetnih područja rada ove gradske uprave, a uz izgradnju sustava Orašac istovremeno se provode zahvati na području Mokošice, Štikovice i Zatona te Lopuda.

Sva ta ulaganja imaju za cilj poboljšati kvalitetu života stanovnika ovih područja, omogućiti ravnomjerni razvoj naselja u sklopu administrativnog područja Grada Dubrovnika te stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj.

Dovršetkom ove za Vodovod iznimno bitne investicije omogućit će se priključenje 90 tamošnjih kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda. Ugovorni rok izvođenja svih radova iznosi 31 mjesec od uvođenja izvođača u posao.

Izgradnju mreže u Orašcu Vodovod izvodi u suradnji s Hrvatskim cestama i Hrvatskim vodama, koje Vodovod prate u investiciji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.