Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Izvrsna sezona i u brojkama

06.11.2013.

09:57

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Velike Britanije, zatim slijede turisti iz Njemačke, Poljske, Francuske, domaći turisti, turisti iz Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Rusije, Norveške, SAD-a, i Švedske

 

Tijekom listopada u turističkim je odredištima na području Dubrovačko-neretvanske županije ostvaren promet od veći od 86 tisuća dolazaka što je dva posto više nego lani i više od 328 tisuća noćenja, odnosno jedan posto više nego prošle godine u tom razdoblju. Od početka godine do kraja listopada registrirano je gotovo milijun i 250 tisuća dolazaka, devet posto više nego prošle godine i oko šest milijuna noćenja, 7 posto više u usporedbi s lanjskim razdobljem.
Domaći turisti ostvarili su 5 posto, a strani 7 posto više noćenja nego 2012. godine. Najviše noćenja su ostvarili turisti iz Velike Britanije, zatim slijede turisti iz Njemačke,  Poljske, Francuske, domaći turisti, turisti iz Češke, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Italije, Rusije, Norveške, SAD-a, i Švedske.
Od početka godine u hotelskom smještaju je ostvareno više od tri milijuna noćenja što je 1% manje nego prošle godine. U kućanstvima je ostvareno oko dva milijuna noćenja što je porast od 18%, a u kampovima gotovo pola milijuna noćenja što je 15% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.