Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Jadran Barač podnio ostavku i povlači se iz utrke za gradonačelnika

07.03.2021.

11:38

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Grada Dubrovnika Jadran Barač podnio je ostavku na tu funkciju i najavio povlačenje iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika, nakon jučerašnje prijetnje susjedu, zbog čega se predao policiji te je noć proveo u pritvoru.

"Dugogodišnje obiteljske razmirice, prepune šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane meni bliskih osoba, kulminirale su događajem koji se zbio u subotu, kada sam, priznajem, reagirao na krajnje neprimjeren način. Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije, kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje", objavio je u priopćenju za medije Jadran Barač.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.