Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Javni poziv za sudjelovanjem u regionalnim lancima vrijednosti Jadranske Hrvatske

13.03.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Pogled na povijesnu jezgru Dubrovnika sa Srđa

Foto: Radio Dubrovnik / -

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javne pozive za iskaz interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti u trajanju od 28. veljače do 28. ožujka.

U cilju učinkovite provedbe procesa industrijske tranzicije izrađen je Plan za industrijsku tranziciju Jadranske Hrvatske koji se temelji na dostupnim resursima i potencijalu za njegovo korištenje, identifikaciji konkurentnih prednosti te pametnoj specijalizaciji regionalnoga gospodarstva u nišama više dodane vrijednosti.

Planovi za industrijsku tranziciju će potaknuti strukturne promjene kroz vertikalnu logiku intervencija u cilju modernizacije, diversifikacije, tranzicije ili uvođenja radikalnih promjena u regionalna gospodarstva, te će predstavljati nadogradnju horizontalnih javnih politika dajući strateški okvir za učinkovito korištenje proračunskih i EU sredstava za industrijsku tranziciju.

Nakon donošenja planova za industrijsku tranziciju Ministarstvo je pristupilo mapiranju dionika raspisujući javne pozive za iskazivanje interesa za sudjelovanje u regionalnim lancima vrijednosti:

RLV Plavi rast Jadranske Hrvatske

RLV Zdravlje Jadranske Hrvatske

RLV Pametna industrija Jadranske Hrvatske

RLV Zeleni rast Jadranske Hrvatske

RLV Uslužni sektor visoke dodane vrijednosti Jadranske Hrvatske.

Potencijalni dionici u lancima vrijednosti su mikro, mali, srednji i veliki poduzetnici, obrtnici, obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo, te inovacijski klasteri.

Prijavni obrazac, kao i ostala dokumentacija javnog poziva dostupna je na službenoj stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.