Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Jedan od rijetkih tjedana bez ozlijeđenih u prometu

08.12.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je pet prometnih nesreća s materijalnom štetom dok prometnih nesreća s lakše i teže ozljeđenim osobama nije bilo, izvijestila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 271 represivnu mjeru od kojih iz policije izdvajaju mjere poduzete prema počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“.

"Tako su 133 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 10 mjera poduzeto je prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 7 osoba prekršajno je sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 5 osoba je sankcionirano zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje. Od ostalih prekršaja izdvajamo 22 mjere poduzete zbog nepropisnog pretjecanja i 36 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja", ističu iz policije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.