Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Jedna osoba poginula

23.09.2013.

11:06

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je 14 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba smrtno stradala, jedna je teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno. Policijski službenici poduzeli su 628 represivnih mjera - 275 zbog prekoračenja brzine i 14 zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključeno 25 vozača i 6 vozila. 
U prometnoj nesreći koja se dogodila  22. rujna u popodnevnim satima, u mjestu Kućište u Orebiću, jedna je osoba teže ozlijeđena. 60-godišnja državljanka Češke se biciklom kretala nerazvrstanom cestom koja povezuje mjesta Perna i Viganj kada je, pokušavajući izbjeći udar u osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim se iz suprotnog smjera propisno kretao 52-godišnjak, izgubila nadzor nad biciklom i pala na kolnik zadobivši pri tom teže tjelesne ozlijede. Nakon ukazane pomoći 60-godišnjakinja je prevezena u splitsku bolnicu na daljnje liječenje. 
Najveća izmjerena koncentracija alkohola od 4,25 g/kg izmjerena je u četvrtak, 19. rujna u popodnevnim satima, kod 46-godišnjaka koji je zaustavljen u Mlinima, Župa dubrovačka. Vozač je doveden u prostorije policije, a potom je uz optužni prijedlog zbog počinjenog prometnog prekršaja doveden na Prekršajni sud u Dubrovniku gdje je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 7500 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 18 mjeseci. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.