Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Još dvije osobe kazneno procesuirane zbog proizvodnje indijske konoplje

14.07.2020.

14:41

Autor: Radio Dubrovnik

PU dubrovačko-neretvanska

PU dubrovačko-neretvanska

Foto: - / -

U proteklih tjedan dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske sedamnaest osoba zatečeno je u posjedu manje količine droga marihuane, hašiša, MDMA, kokaina, ecstasya i indijske konoplje.

Radi se o šest hrvatskih i jedanaest stranih državljana kod kojih je droga pronađena prilikom ulazne, odnosno izlazne granične kontrole na graničnim prijelazima i na području Metkovića, Ploča, Konavala, Orebića i Stona. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a svi hrvatski i strani državljani su prekršajno ili kazneno sankcionirani.

Tako su u subotu 11. srpnja, prilikom granične kontrole na MCGP Klek, kod 23-godišnje državljanke SAD-a pronađeni kolačići s hašišom tzv. „cake space“, ukupne težine 78 grama. Pronađena droga je uz potvrdu oduzeta, a strana državljanka prekršajno sankcionirana temeljem Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Policijski službenici Postaje granične policije Gruda su u subotu 11. srpnja, temeljem prethodno prikupljenih operativnih informacija, u Paljem Brdu u Konavlima proveli zasjedu tijekom koje su zatekli 37-godišnjaka u zalijevanju i obrađivanju indijske konoplje koja je bila zasađena na dvije lokacije. Pronađeno je ukupno 18 stabljiki koje su uz potvrdu oduzete, dok je pretragom obiteljske kuće 37-godišnjaka pronađena drobilica s tragovima marihuane.

U drugoj zasjedi koju su 8. srpnja u Dragoviji u Metkoviću proveli policijski službenici Postaje granične policije Metković zatečen je 32-godišnjak u obrađivanju indijske konoplje koja je također bila posađena na dvije odvojene parcele. Pronađeno je ukupno 106 zasađenih i 31 sasušena biljka indijske konoplje koje su uz potvrdu oduzete, a pretragom osobnog vozila osumnjičenog pronađena je manja količina marihuane.

Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama policija protiv osumnjičenih podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Dubrovniku i Metkoviću.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.