Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Još traje potraga za nestalim Nijemcem

28.05.2013.

12:53

Autor: Silva Capurso

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potraga za nestalim Nijemcem traje od subote kada je prijavljen zbog narušavanja javnog reda i mira na predjelu Ploča u Dubrovniku.

Potraga traje od subote. Počela je i prije službene prijave nestanka. Dubrovačka je policija još ovog vikenda zaprimila prijavu građana o nepoznatom muškarcu koji narušava red i mir na Pločama, a potom i kako je na predjelu Komarde skočio u more. O slučaju je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik koja je s brodom počela potragu na moru. Traganje za nestalim mladićem nastavljeno je i danas.
Glasnogovornica dubrovačke policijske uprave Marija Gjenero tvrdi kako je odmah po saznanju za ovaj događaj policija poduzela mjere traganja. "Međutim dosad poduzetim radnjama mladić nažalost još uvijek nije pronađen. Policija i dalje nastavlja s aktivnostima, kako na kopnu, tako i na moru. Naime, područje na moru su jučer pretraživali naši ronioci interventne policije." - izjavila je Gjenero.
Protekla dva dana u potragu je bio uključen brod “Danče” s tri člana posade koji su u više navrata uzaludno pretraživali akvatorij između stare gradske jezgre i luke, te hotela “Argentina” i “Belvedere”. Obišli su i akvatorij oko otoka Lokruma. Potraga je nakratko prekinuta zbog jakog juga, a danas je nastavljena punim intenzitetom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.