Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

JVP Konavle dobila od Ministarstva poljoprivrede novo vatrogasno vozilo

23.09.2019.

19:02

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Po Ugovoru između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede je uručilo sedamnaest novih kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je zapovjedniku JVP Konavle Maru Riloviću kombi vozilo marke VW Transporter 2.0 za potrebe prijevoza vatrogasaca.

Tijekom 2019. godine Ministarstvo poljoprivrede je osiguralo 40 milijuna kuna čime su ukupno nabavljena 74 vozila (28 pick-up vozila i 46 kombi vozila) za vatrogasne zajednice diljem Hrvatske, financirano je osposobljavanje 6.000 vatrogasaca, a u završnoj fazi je nabava 2.200 kompleta zaštitne opreme za vatrogasce.

Kako bi se osigurala kontinuirana pomoć vatrogasnim postrojbama, a time i bolja zaštita i očuvanje hrvatskih šuma, Ministarstvo poljoprivrede planira izradu novog programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica te sklapanje novog četverogodišnjeg programa između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.