Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako će Blaćani obilježiti blagdan Svih Svetih?

01.11.2019.

09:20

Autor: Radio Dubrovnik

Davor Puklavec/PIXSELL

Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: - / -

Povodom blagdana Svih Svetih, koji je ujedno i dan Župe Svih Svetih u Blatu, danas će se u 10 sati u Župnoj crkvi u Blatu služiti svečana misa koju će predvoditi fra Petar Milanović – Trapo, fratar splitske provincije zajedno sa mjesnim Župnikom don Željkom Kovačevićem.

Od 14.35 do 14.50 na groblju Svetog Križa HGU "Sveta Vincenca" i Narodna glazba Blato svirat će žalosne koračnice. U 14.50 sati načelnik Ante Šeparović sa predstavnicima Općine Blato položit će vijenac i zapaliti svijeće pred Spomen križ.

U komemorativnom programu sudjelovat će HGU "Sveta Vincenca", Narodna glazba Blato i Mješoviti Župni zbor Svih Svetih Blato.

U 15 sati bit će služena misa koju će također predvoditi fra Petar Milanović – Trapo, fratar splitske provincije zajedno sa Župnikom don Željkom Kovačevićem. Po završetku svete mise bit će blagoslov svih grobova u groblju Svetog Križa.

"Pozivamo sve mještane da se pridruže u zajedničkoj molitvi prisjećajući se time svih najmilijih koji više nisu sa nama", ističu iz Općine Blato.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.