Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

09:22 / 06.03.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Kako će gimnazijalci obilježiti Međunarodni dan žena?

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije obilježava Međunarodni dan žena u suradnji s učenicima i profesorima Gimnazije Dubrovnik. Na ovaj način želi potaknuti mlade na razgovor o temi ravnopravnosti spolova u kontekstu izazova koje postavlja 21. stoljeće.

Učenice Gimnazije Dubrovnik, a ujedno i članice grupe Mladih psihologa, pripremit će uvodnu prezentaciju pod nazivom „Budi dama“ kroz koju će se dotaknuti pitanja ravnopravnosti u raznim područjima života, ali i otvoriti pitanje vlastitog doprinosa postizanju bolje ravnoteže u očekivanjima.

Predstavljanje će se održati danas u 14 sati u prostorima Sveučilišnog campusa, Branitelja Dubrovnika 41.

Uz članove i članice Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dubrovačko-neretvanske županije, u prigodnom obilježavanju Međunarodnog dana žena sudjelovat će učenici Gimnazije i Umjetničke škole Dubrovnik sa svojim profesorima, aktivisti Centra za mlade Dubrovnik, predstavnici PU Dubrovačko-neretvanske, Centra za socijalnu skrb Dubrovnik, Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije te udruge poslovnih žena KRUG Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.