Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako će se adaptirati judo dvorana u Mokošici?

26.02.2019.

15:42

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Među planiranim ulaganjima u sportsku infrastrukturu u 2019. godini Grad Dubrovnik provest će i adaptaciju judo dvorane u Mokošici. Riječ je o adaptaciji postojećeg poslovnog prostora u suterenu stambeno poslovne zgrade "S" u Mokošici ukupne neto korisne površine 370 metara kvadratnih.

Prostor se koristi za potrebe Judo kluba Dubrovnik kao judo dvorana no zbog dotrajalosti materijala i instalacija te zbog potreba korisnika isti je potrebno adaptirati.

Projektom funkcionalne adaptacije prema glavnom projektu arhitektonskog studija nona d.o.o. zadržava se osnovna podjela prostora u dvije cjeline uvjetovane nosivom konstrukcijom građevine. Velika judo dvorana ostat će stoga u istim gabaritima, ali joj se priključuje prostor bivše strojarnice kao servisno spremište za sprave. Postojeći ulazni dio dijeli se u dvije cjeline s tim da se prvi dio spušta u odnosu na ostatak suterena i sastoji se od ulaznog prostora s garderobama i pratećim sadržajima, malim spremištem i kabinetom za trenere. Drugi dio koji je na visinskoj kvoti velike judo dvorane prenamijenit će se u dodatni prostor za vježbanje, a zahvaljujući pomičnim harmo stijenama bit će ga moguće koristiti kao jednu veću ili dvije manje prostorije.

Prostorija za kino projektor prenamjenjuje se u smještajni prostor za gostujuće trenere, a uredit će se i trijem na južnom pročelju, sanirat će se dio fasade te promijeniti podna obloga i obloga stepeništa. Zbog prokišnjavanja ravnog prohodnog krova iznad dvorane, koji služi i kao prilaz ulazima u stanove, sanirat će se i cijela terasa.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 2.006.065,22 kuna bez PDV-a, a financirat će se proračunskim sredstvima.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.