Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako će se razvijati turizam na Pelješcu nakon izgradnje Pelješkog mosta?

04.05.2019.

13:21

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Regionalna agencija DUNEA, u sklopu projekta COASTING koji se bavi uspostavom uspješnijeg integralnog upravljanja obalnim područjem, u suradnji s Institutom za turizam izrađuje dokument "Poželjan plan razvoja turizma na poluotoku Pelješcu u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta".

Pozivaju se stoga udruge civilnog društva, vlasnici smještajnih objekata, hotelijeri te gospodarstvenici (školjkari, vinari, ugostitelji, vlasnici suvenirnica i kušaonica vina te ostali) s područja Pelješca na sudjelovanje u radionici kako bi svojim idejama doprinijeli izradi plana poželjnog razvoja turizma na poluotoku Pelješcu u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta.

Radionicu organizira Regionalna agencija DUNEA u velikoj dvorani Općine Orebić prema sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak 6. svibnja u 14 sati – udruge civilnog društva s područja Pelješca

Utorak 7. svibnja u 12 sati - vlasnici smještajnih objekata i hotelijeri s područja Pelješca

Utorak 7. svibnja 2019 u 14:00 sati - Školjkari, vinari, ugostitelji, vlasnici suvenirnica, vlasnici kušaonica vina i ostali gospodarstvenici s područja Pelješca

Zainteresirani za sudjelovanje u radionici mogu se prijaviti na e-mail aodak@dunea.hr do 5. svibnja.

Izrada dokumenta "Poželjan razvoj turizma na poluotoku Pelješcu u kontekstu izgradnje Pelješkog mosta" trebala bi predstavljati prvi korak u sagledavanju neposrednih i posrednih učinaka izgradnje mosta na postojeći/željeni turistički proizvod poluotoka, ali i na izazove na koje bi vlast u svim jedinicama lokalne samouprave Pelješca trebale odgovoriti u kontekstu osiguravanja potrebnih preduvjeta za dugoročno održiv i, od strane svih razvojnih dionika poluotoka, podržavan model turističkog rasta i razvoja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.