Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako će Župljani gospodariti otpadom do 2026.?

08.03.2021.

10:51

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli uputio je na župsko Općinsko vijeće prijedlog Odluke o donošenju Plana gospodarenja otpadom Općine Župa dubrovačka za razdoblje od 2021. do 2026. godine.

Učinio je to nakon provedenog Javnog uvida za čijeg trajanja nije zaprimljeno ni jedno mišljenje, primjedba ili prijedlog, te ishođenja prethodne suglasnosti nadležnog upravnog tijela Dubrovačko-neretvanske županije.

Konačnom prijedlogu Plana prethodilo je niz aktivnosti poput definiranjanja konačne lokacije za izgradnju reciklažnog dvorišta u Čibači te lokacije za izgradnju reciklažnog dvorišta za građevinski otpad na području kamenoloma Dubac, kao i definiranje mjera za unaprjeđenje sustava gospodarenja komunalnim otpadom koje je Općina Župa dubrovačka dužna osigurati na učinkovit i održiv način, sukladno pozitivnim propisima Republike Hrvatske.

Osim toga, prijedlog Plana sadrži i popis ostalih važnih projekata, organizacijske aspekte te izvore i visinu financijskih sredstava potrebnih za provedbu mjera gospodarenja otpadom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.