Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako izgleda online nastava u Glazbenoj školi u Korčuli?

01.05.2020.

15:51

Autor: Radio Dubrovnik/Niko Perić

Niko Perić

Niko Perić

Foto: - / -

"Zbog koronavirusa Osnovna glazbena škola u Korčuli, kao i ostale škole u Hvatskoj, provodi obuku online načinom, u kojoj učenici uče i sviraju, prezentirajući svoju individualnu nastavu instrumenta te grupnu solfeggia", kaže voditeljica Osnovne glazbene škole u Korčuli prof. Tihana Penjak.

Objašnjava da ovakav način ne može zamijeniti živu nastavu, ali se uspjeva osim nastave instrumenta raditi izravno s učenikom preko video poziva, a nastavu solfeggia preko Yammer platforme, održavajući i grupnu nastavu solfeggia s cijelim razredom, družeći se uživo preko digitalne tehnologije.

Učenici su se vrlo dobro skupa sa svojim nastavnicima prilagodili individualnoj i grupnoj nastavi, gdje se uči teorija glazbe i vještina pjevanja po notama. Kako je Glazbena škola u Korčuli podružnica Osnovne škole Petra Kanavelića, učenici se moraju nakon tri godine druženja rastati od Korčule te ako žele nastavljaju srednješkolsko ili fakultetsko obrazovanje izvan otoka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.