Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako postići balans između različitih uloga?

15.05.2019.

16:02

Autor: Radio Dubrovnik

DURA

DURA

Foto: - / -

Svjetski dan poduzetnica se svake godine odvija trećeg petka u mjesecu svibnju. Tako će u petak 17. svibnja u 14 sati u DURA-i Impact Hub Zagreb u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om i Udrugom "Krug" – ogranak Dubrovnik organizirati događaj "AURORA MEETUP".

Kako uskladiti različite životne uloge te postići balans između onoga što želimo za sebe i onoga što okolina (obitelj, prijatelji, suradnici) od nas očekuju poslušajte u predavanju psihoterapeutkinje Karmen Kmetović Prkačin te priči poduzetnice Vesne Lukić.

"Ljudi vole svoje uloge. One nam daju osjećaj pripadnosti i životnog smisla. Svi želimo biti dio nečega. Bilo da smo nečije dijete, roditelj, partner, prijatelj, suradnik. Pomoću uloga vjerujemo da znamo što nam je činiti u životu. Svaka uloga ima svoje pravilo no problem može nastati ako ne znamo tko smo ako nismo u nekoj od njih. Uloge koje smo odlučile igrati mogu nas na nekoj razini i ograničiti. Zato se s njima ne bismo trebali identificirati niti za njih vezati. Često nam se zna dogoditi da u moru uloga koje igramo svaki dan ne znamo odrediti kojoj ulozi dati prednost", kažu organizatori.


Ističu da će interaktivno predavanje sudionicima dati odgovore na pitanja: Što su to životna uloge i zašto su nam potrebne? Jesmo li mi naša uloga ili smo nešto više? Što znači ograničiti se za svoju životnu ulogu? Koliko smo slobodni bez obzira na ulogu koju igramo? Što znači vezati se za određenu ulogu? Zašto se ne možemo potpuno izraziti ako se držimo određenih uloga? Može li nam vezanje uz ulogu narušiti zdravlje? Kako najlakše postići balans među ulogama? Kako znati kojoj ulozi dati prednost?

Ulaz je besplatan, ali prijave su obvezne putem formehttp://bit.ly/AuroraDubrovnikMjesta su ograničena, zato požurite sa prijavamaViše informacija možete dobiti putem maila: mpuljas@dura.hr ili putem telefona 020/640 271

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.