Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako rade tržnica, reciklažno dvorište i parking u Cavtatu?

03.05.2020.

11:43

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Iz Općine Konavle izvijestili su kako tvrtka Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o., shodno smjernicama nadležnih tijela (Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Općine Konavle), nastavlja vršiti prilagodbu svog operativnog djelovanja na području Općine Konavle.

Djelatnicima uprave se vraća radno vrijeme od 7 do 15 te se dozvoljava primanje stranaka uz prethodnu najavu, također blagajna se otvara i molimo sve mještane da samim dolaskom na blagajnu se ponašaju odgovorno te poslušaju preporuke o korištenju maski i rukavica. Blagajni se može pristupiti jedan po jedan korisnik, u slučaju čekanja obavezno držati udaljenost od 2 metra.

Tržnica u Cavtatu se isto vraća u svoje standarno radno vrijeme, svaki dan od 7 do 13, ali i dalje uz mjere održavanja udaljenosti i broja ljudi na tržnici koje su obješene na samom ulasku na tržnicu. Isto vrijedi i za ostale dućane u sklopu tržnice.

Reciklažno dvorište u Popovićima počinje raditi puno radno vrijeme od 6 do 18, Također se vraća mogućnost odvoza glomaznog otpada s kućnog praga po pozivu građana. Građani mogu već od danas zvati i naručivati odvoz, koji će krenuti od 4. svibnja 2020 godine.

Parking Cavtat će isto početi sa svojim radom, te će cijena parkinga ostati kao u zimskom režimu, 5 kn/sat. Početak rada parkinga je od 4. svibnja 2020 godine, kao i kućica na parkingu u Cavtatu također mijenja radno vrijeme te će raditi od 7 do 21, gdje je i dalje zabranjen ulazak stranaka u samu kućicu, sva komunikacija će se obavljati preko kliznog prozora te molimo da svi korisnici koriste rukavice tijekom predavanja/preuzimanja kartica na parkingu ili drugih radnji.

Važno je napomenuti da se mijenja i način prikupljanja otpada u naselju Močići, gdje će se komunalni miješani otpad odvoziti svakog petka u svibnju dok će se plastika i karton odvoziti 4. i 18. svibnja.

Sve navedene mjere popuštanja će trajati dok se ne promjene upute nadležnih tijela.

"Još jednom pozivamo sve sumještane da s ciljem potencijalnog spriječavanja širenja zaraze budu posebno oprezni i da se pridržavaju mjera prevencije koje su objavljene od nadležnih tijela", ističu iz Općine Konavle.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.