Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kako se u našoj županiji provodi Zakon o zaštiti životinja?

10.08.2020.

10:05

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Druga sjednica Koordinacijske radne skupine za provedbu Zakona o zaštiti životinja na području Dubrovačko-neretvanske županije održana je u Hotelu Adria, pod predsjedanjem zamjenice župana Žakline Marević.

Koordinacijska radna skupina (KRS) Dubrovačko-neretvanske županije ima 28 članova, sastoji se od svih predstavnika JLS Dubrovačko-neretvanske županije, odgovorne osobe za dobrobit životinja, predstavnika Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske županije i predstavnika Hrvatske Veterinarske komore.

Na sjednici se donio i usvojio Program Kontrole napuštenih pasa na području Dubrovačko-neretvanske županije, koji će se proslijediti Skupštini Dubrovačko-neretvanske županije na usvajanje. Također je donešen i Poslovnik o radu za KRS Dubrovačko-neretvanske županije kojim se pobliže uređuje njezin način rada.

Sukladno članku 71. stavak 1. i 2. Zakona tijela jedinice područne (regionalne) samouprave donose Program kontrole populacije napuštenih pasa uzimajući u obzir prijedloge Koordinacijske radne skupine, s tim da se pri izradi Programa mora voditi računa o preporukama za kontrolu populacije pasa lutalica Svjetske organizacije za zdravlje životinja (OIE), te ga dostavljaju nadležnom tijelu na procjenu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.