Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kamion Čistoće oštetio fasadu OŠ Montovjerna

02.01.2021.

13:13

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Zbog zanimanja javnosti iz Grada Dubrovnika obavijestili su javnost kako je došlo do manjeg oštećenja na dijelu fasade Osnovne škole Montovjerna, što ne predstavlja opasnost za učenike niti prolaznike.

Naime, prilikom obavljanja poslova redovitog odvoza otpada, kamion komunalnog društva Čistoća oštetio je dio fasade na pročelju zgrade škole. Istog dana, odmah po prijavi oštećenja, na teren su uzašle sve potrebne službe, uključujući djelatnike tvrtke Texo Molior, izvođača radova na izgradnji nove škole.

Proveden je stručan i detaljan pregled konstrukcije te je utvrđeno da ne postoji opasnost od otpadanja drugih dijelova fasade.

Fasadne ploče koje treba promijeniti su naručene u tvornici i iste bi trebale biti isporučene i postavljene na zgradu do kraja siječnja.

Gradska tvrtka Čistoća u suradnji s Osnovnom školom Montovjerna podnijela je prijavu štete osiguravajućem društvu Euroherc, koje je nakon izvršene obrade štete, a odmah po završetku radova, spremno uplatiti tvrtki Texo Molior potreban iznos za sanaciju štete.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.