Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kamion zapeo na ulasku u Grad bez dozvole za ulazak, očekivana reakcija komunalnih redara

04.05.2022.

16:23

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Kamion zapeo na ulasku u Grad

Kamion zapeo na ulasku u Grad

Foto: Grad Dubrovnik / -

Odsjek za komunalno redarstvo je, slijedom događaja prilikom kojeg je dostavno vozilo zapelo na kamenom ulazu u povijesnu jezgru, u Ulici sv. Dominika, zbog utvrđivanja okolnosti događaja i eventualne odgovornosti, izvršilo pregled videonadzora te je utvrđeno da je dostavno vozilo, tzv. 'hladnjača', registarskih oznaka i broja RI4466N prometovalo pješačkom zonom - Ulicom svetog Dominika u Dubrovniku, bez odobrenja Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika.

Time je počinjen prekršaj iz čl. 171. stavak 1. Odluke o komunalnom redu (predviđena kazna za pravnu osobu iznosi 10,000 kuna i odgovornu osobu pravne osobe 2,000 kuna), zbog čega će protiv prekršitelja biti podnesen Obavezni prekršajni nalog.

Prilikom prometovanja vozilo je zbog svoje veličine krovom zapelo za kameni svod ulaza u povijesnu jezgru te su, zbog sumnji u nastanak oštećenja, djelatnici Odsjeka za komunalno redarstvo obavijestili policiju poradi utvrđivanja eventualno nastalog oštećenja navedenom radnjom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.