Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:07 / 15.11.2020.

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Kamp "Nevio" kod Orebića završio sezonu

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Odlaskom posljednjih gostiju bračnog para iz Austrije, koji su boravili 63 dana i stari su posjetitelji, s ovogodišnjim je radom završio kamp Nevio na Dubravici istočno do Orebića, koji posluje u sklopu tvrtke Viganj Commerce.

U tom najvećem i najopremljenijem kampu u orebićkoj općini i na Pelješcu ovoga je ljeta boravilo 3 675 gostiju i ostvareno 34 167 noćenja, što je 47 posto od prometa u prošloj godini.

Učinak je kažu u kampu bolji od očekivanoga, jer je zbog epidemije korona virusa kamp poslovao umjesto uobičajenih 7 samo 3 mjeseca. Najčešći gosti i ovoga ljeta su bili Nijemci i Slovenci, pa slijede Poljaci, Austrijanci, Česi i domaći turisti kojih je bilo znatno više nego prethodnih godina.

I ove je godine kamp Nevio i po ovakvom ostvarenom prometu vodeći poslovni subjekt u turizmu u orebićkoj općini. Zanimljivo je da je u tom kampu zasađeno i na rodu 850 stabala maslina.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.