Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kasni izgradnja ulaznog terminala u Luku Ploče

24.02.2016.

14:30

Autor: Božica Đurđević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Izgradnja ulaznog terminala u Luku Ploče mogla bi biti dovršena za petnaestak dana, no to bi već, u odnosu na prvotno ugovoreni rok, ipak bilo kašnjenje od godinu dana. Ugovor za izgradnju ulaznog terminala sklopljen je 10. rujna 2013. godine između Lučke uprave Ploče i izvođača radova.

Ugovorena cijena predviđenih radova iznosila je oko 85 milijuna kuna, a ugovoreni rok izgradnje 18 mjeseci. Ugovorom je predviđena izgradnja poslovne zgrade od oko 4500 kvadrata, te vanjsko i unutarnje parkiralište sa svom potrebnom infrastrukturom. Potpisanim ugovorom o građenju ulazni terminal trebao je biti završen do 30. travnja 2015. godine, međutim izvođač radova zatražio produžetak roka građenja. Investitor je djelomično uvažio zahtjev za produženje roka te je definiran novi datum završetka radova do 3. lipnja 2015. godine, no niti u tom roku radovi nisu završeni. U ovom trenutku stanje radova na gradilištu je u završnoj fazi, a iz Lučke uprave Ploče informacija je da se završetak građevinskih radova ulaznog kompleksa u luku Ploče očekuje za dva tjedna. U tom slučaju, bilo bi to zakašnjenje od oko 360 dana. Neovisno o završetku građevinskih radova, uporabna dozvola ovisi između ostalog i o završetku izgradnje i dobivanju uporabne dozvole za spojnu cestu i nadvožnjak, u ingerenciji HAC d.o.o. što se očekuje početkom jeseni, ističu u Lučkoj upravi Ploče.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.