Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

"Književnost u Lazaretima": Predstavlja se Sanja Baković

15.07.2022.

07:50

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

"Književnost u Lazaretima" sa Sanjom Baković

"Književnost u Lazaretima" sa Sanjom Baković

Foto: Art radionica Lazareti / -

Trebalo je biti u ožujku, ali je evo sada u srcu ljeta, večeras u 20:30, u Art radionicu Lazareti u goste stiže Sanja Baković.

U sklopu programa "Književnost u Lazaretima" predstavlja se Sanja Baković, hrvatska pjesnikinja ali i pjesnička aktivistkinja.

"Svojim je trudom, upornošću, znanjem i ljubavlju kroz niz godina održavala profil 'Odvalimo se poezijom'". Na njemu svakodnevno objavljuje vrhove svjetske lirike, predstavlja nam velike i male pjesnike, odlične prijevode, prati poezijom politička i intimna previranja i samim time podržava poeziju, širi je i omogućava nam čitanje pjesnika do kojih bismo sami teško došli. I danas u ovim danima zebnje i nevjerice kada se ponovo suočavamo s mogućnostima i mehanizmima uništenja, pitamo se što je sve čovjek kadar i što čovjek može, a da ne ostane nijem. Iako jednim okom čitamo vijesti iz minute u minutu, drugim okom tražimo odgovore i izlaz pa i između stihova većih i mudrijih od nas. Sanja Baković nam sada dolazi u posjet u Dubrovnik, veselimo se razgovoru s njom. Pričat ćemo o poeziji, zašto je toliko važna", ističu iz ARL.

Razgovor će voditi Staša Aras, a prenosit će se online na Facebook stranici ARL.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.