Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koga će Konavljani nagraditi za dostignuća i doprinos rodnom kraju?

02.09.2020.

08:33

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Odbor za javna priznanja Općinskog vijeća Općine Konavle objavio je poziv za dostavu prijedloga kandidata za dodjelu javnih priznanja, a koja će se dodijeliti 21. listopada 2020. godine na Dan Općine Konavle.

Javna priznanja se mogu dodijeliti domaćim i stranim fizičkim i pravnim osobama u zemlji i inozemstvu radi odavanja priznanja za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvitak i ugled Općine Konavle, i to imenovanje počasnim građaninom Općine Konavle te Nagrada Općine Konavle za životno djelo, Nagrada Općine Konavle i Zahvalnica Općine Konavle.

Počasnim građaninom Općine Konavle može se imenovati građanin Republike Hrvatske i druge države koji je osobito zaslužan za napredak i promicanje ugleda Općine Konavle u Hrvatskoj,ali i izvan državnih granica.

Nagrada Općine za životno djelo dodjeljuje se za cjelovito djelo koje je pojedinac ostvario u tijeku svog radnog vijeka i koje predstavlja izuzetan i osobito vrijedan doprinos razvoju Općine Konavle iz područja kulture, znanosti, odgoja i prosvjete, zdravstva i socijalne skrbi, tehničke kulture, športa i tjelesne kulture te prostornog uređenja i zaštite okoliša.

Nagrada Općine Konavle dodjeljuje se za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja fizičkim i pravnim osobama ostvarenim u protekloj kalendarskoj godini, iz istih područja djelovanja kao i za Nagradu za životno djelo.

Zahvalnica Općine Konavle je javno priznanje koje se dodjeljuje fizičkim i pravnim osobama za donacije i slične aktivnosti,kao i za uspješnu suradnju,te za doprinos razvoju i ugledu Općine Konavle.

Kandidate za dodjelu javnih priznanja u pisanom obliku mogu predlagati najmanje jedna trećina vijećnika Općinskog vijeća Općine Konavle, radna tijela Općinskog vijeća Općine Konavle,osim Odbora za dodjelu javnih priznanja, općinski načelnik i zamjenik općinskog načelnika, pravne osobe i udruge građana sa sjedištem na području Općine Konavle te najmanje tri fizičke osobe s prebivalištem na području Općine Konavle.

Prijedlog za dodjelu javnih priznanja treba sadržavati podatke o podnositelju prijedloga, iscrpno obrazloženje postignuća i doprinosa zbog kojih se daje prijedlog za kandidata za dodjelu javnih priznanja Općine Konavle,prosudbu postignutih rezultata uz odgovarajuću dokumentaciju, kao i vrstu javnog priznanja za koje se osoba predlaže.

Prijedlozi za dodjelu javnih priznanja mogu se dostaviti do 28.kolovoza 2020.godine. Prijedlozi se dostavljaju na adresu: Općina Konavle,Cavtat,Trumbićev put 25,Upravni odjel za opće poslove, mjesnu samoupravu i društvene djelatnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.