Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koje će prometnice biti zatvorene na Dan dubrovačkih branitelja?

05.12.2019.

13:18

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Tijekom obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja 2019., u petak 6. prosinca od 14 do 17.30 održat će se i ceremonija preimenovanja Ulice Stjepana Cvijića u Ulicu Janka Bobetka, koja će uključivati i svečani mimohod postrojbi iz Domovinskog rata od te ulice do Pila.

U tom razdoblju vrijedit će zabrana prometovanja vozila u Gradu Dubrovniku na način da se :

1. Zabranjuje  prometovanje ulicama:

• Ulica S. Cvijića od raskrižja s Ulicom A. Hebranga u dužini od 300 metara (do kbr.14)

• Ulica Andrije Hebranga, od raskrižja s Ulicom S. Cvijića do raskrižja s Ulicom V. Nazora,

• Zagrebačka ulica u ukupnoj dužini,

• Iza Grada (od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do Pila).

Od zabrane se izuzimaju interventna vozila.

Ujedno se mole građani da dana 6. prosinca 2019. godine od 6 sati do završetka ceremonije  preimenovanja Ulice S. Cvijića u Ulicu Janka Bobetka, svoja vozila ne parkiraju u zoni zatvaranja za promet ove ulice.

Istog dana, sklopu organizacije programa obilježavanja Dana dubrovačkih branitelja, u vrijeme koncerta Marka Perkovića Thompsona, vrijedit će zabrana prometovanja u zoni oko povijesne jezgre Grada u vremenu od 18 sati na dan 6. prosinca 2019. do 1 sat na dan 7. prosinca 2019. na način da se:

1. Zabranjuje  prometovanje ulicama:

• Zagrebačka (od Javne garaže do Vatrogasaca), u slučaju popunjavanja Javne garaže zabrana se odnosi od križanja na Ilijinoj Glavici

• Petra Krešimira IV (od križanja kod Vatrogasaca do križanja s Ulicom F. Supila),

• Frana Supila (od križanja s Ulicom Petra Krešimira IV do Ploča),

• Iza Grada (od Ploča do Pila),

• Ulicom Branitelja Dubrovnika (od Pila do križanja kod Doma zdravlja),

2. Od zabrane se izuzimaju vozila javnog gradskog prijevoza (autobusi i autotaksi vozila), autobusi turističkih agencija, interventna vozila i vozila s posebnom dozvolom.

3. Za izlazak iz zone zabrane prometa vozila mogu bez ograničenja prometovati ulicama u smjeru Državne ceste br. 8, odnosno preko Pila prema Boninovu.

4. Dozvole za prometovanje u izuzetnim slučajevima izdavat će Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika.

5. Dozvole za prometovanje izdaju se u Upravnom odjelu za promet Grada Dubrovnika, na adresi Ćira Carića 3, zaključno s danom 6. prosinca (petak) 2019. godine do 11:00 sati.

Od zabrane se izuzimaju i vozila koja koriste stanovnici Grada Dubrovnika s adresom prebivališta u zoni zabrane prometovanja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.