Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Koji su novi financijski instrumenti HBOR-a za 'zelene' poduzetnike?

17.06.2019.

18:28

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) je u suradnji s Centrom za poduzetništvo d.o.o. održala radionicu "Natural Capital Financing Facility – Financijski instrument za jačanje prirodnog kapitala" u Poduzetničkom inkubatoru Dubrovnik.

Svrha radionice bila je upoznavanje s novim financijskim instrumentom Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) koji je u pripremi, ali i upoznavanje s razlozima važnosti očuvanja prirodnog kapitala kroz zeleno poduzetništvo i zelenu infrastrukturu u funkciji adaptacije na klimatske promjene.

Format radionice je odabran s obzirom na očekivanu i potrebnu interakciju sa sudionicima oko razrade financijskog instrumenta i načina pristupa potencijalnim korisnicima uvažavajući specifičnosti i iskustva svake županije, a na radionici su sudjelovali predstavnici poduzetničkih potpornih institucija, županijske i gradske razvojne agencije i predstavnici nadležnih županijskih institucija.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.