Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kolegij gradonačelnika Dubrovnika

27.11.2013.

12:19

Autor: Marijana Puhjera

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči održavanja sjednice Gradskog vijeća u subotu 30. studenog danas je održan kolegij gradonačelnika na kojoj su najavljene i obrazložene najznačajnije točke dnevnog reda.

Govoreći o izradi detaljnog plana uređenja stambenog naselja za branitelje na Nuncijati, gradonačelnik Andro Vlahušić je rekao kako se raskida ugovor za izradu DPU –a čitave Nuncijate sa vilama, turističkim naseljem i donosi odluka samo za DPU prostor od 50 000 metara kvadratnih  namijenjen braniteljima. Konkretnije, šezdesetak obitelji branitelja, nakon usvajanja DPU -a točno će znati koja je njihova parcela a planom će se omogućiti i izgradnja cesti, prometnica i infrastrukture. Vezano uz izmjenu Odluke o komunalnom doprinosu, za sve koji prvi put rješavaju stambeno pitanje ili legaliziraju objekt do 120 metara kvadratnih neće se plaćati nikakav komunalni doprinos do iznosa od 50 000 kuna. Točkom dnevnog reda predstojeće sjednice Gradskog vijeća, biti će i prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o autotaksi prijevozu. Uz osnivanje povjerenstva koje će pratiti rad taksista, građani Dubrovnika koji imaju Libertasove pokaza imati će popust od 50 posto, biti će uvedena mogućnost kartičnog plaćana. Grad Dubrovnik sufinancirati će cestarinu za građane koji putuju za privatne potrebe, a koji će putovati autocestom, i to u iznosu od 50 posto cestarine. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić najavio je i davanje božićnica i uskrsnica umirovljenicima, i to onima s mirovinom od 1800 do 2000 kuna u iznosu od 400 kuna te za one s mirovinom od 2000 do 2200 kuna u iznosu od 300 kuna.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.