Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Komunalni redari naplatili 579 tisuća kuna zbog prekršaja zaustavljanja kombija na Pilama

09.07.2022.

12:01

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Turistički autobusi na platou Pile u Dubrovniku

Turistički autobusi na platou Pile u Dubrovniku

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Odsjek komunalnog redarstva Grada Dubrovnika od 20. lipnja do 5. srpnja iza 21 sat utvrdio je 97 počinjenja prekršaja iz članka 2. stavka 1. Odluke o zaustavljanju i parkiranju turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u zoni posebnog prometnog režima, odnosno zbog zaustavljanja i parkiranja vozila na predjelu Pila radi ukrcaja-iskrcaja putnika.

Od sveukupnog broja prekršaja, počinjenih kombi vozilima, 31 prekršaj odnosi se na trgovačka društva za što je propisana novčana kazna od 10 tisuća kuna za pravnu osobu i 2.000 kuna za odgovornu osobu u pravnoj osobu. Na obrte se odnosi 25 prekršaja s propisanom kaznom u iznosu 5.000 kuna, dok su 41 prekršaj počinile fizičke osobe za što je Odlukom propisana novčana kazna od 2.000 kuna.

Ukupna vrijednost propisanih novčanih kazni iznosi 579 tisuća kuna.

Grad Dubrovnik podsjeća sve korisnike usluga da za rezervaciju termina dolaska na Pile ili Ploče koriste elektronički sustav reguliranja statusa zaustavljanja i parkiranja turističkih autobusa i osobnih automobila kategorije M1 kapaciteta (7+1) i (8+1) u u zoni posebnog prometnog režima. Navedeni sustav automatski evidentira prekršitelje, a kazne su višestruko veće od podmirenja naknade za zaustavljanje.

Web partner i BUS web shop dio su e-usluga Grada Dubrovnika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.