Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Komunalni redari provjeravaju održavate li svoje zelenilo

19.02.2020.

18:08

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Komunalno redarstvo Grada Dubrovnika izvijestilo je na svojim društvenim mrežama kako će u idućim tjednima službenici Odsjeka za komunalno redarstvo pojačano nadzirati prohodnost javnih površina i funkcionalnost javne rasvjete, a sukladno čl. 15 Odluke o komunalnom redu Grada Dubrovnika.

Naime, sukladno navedenoj Odluci, zelenilo (grane, šiblje, korov, stabla...) ne smije zaklanjati rasvjetu javnih površina niti se naslanjati na električne ili telefonske vodove, zaklanjati prometne znakove i znakove prometne i turističke signalizacije, kao niti ometati promet vozila i pješaka.

Također zelenilo treba redovito održavati i orezivati na visinu od najmanje od 2,50 metara iznad tla i površine nogostupa, ili najmanje 4,50 od površine kolnika.

"Molimo građane da provjere zelenilo koje raste ispred njihovih domova, a s ciljem ljepšeg, čišćeg i funkcionalnijeg Dubrovnika", ističu komunalni redari.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.