Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

13:44 / 10.07.2019.

Autor: Radio Dubrovnik

Konavle domaćin međunarodnog suhozidnog kongresa 2020. godine

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Zamjenik konavoskog načelnika Ivo Radonić primio je predstavnicu Udruge Dragodid Juliu Bakotu Švencbir te predstavnice međunarodne suhozidne mreže S.P.S-a (Société scientifique internationale pour l’étude pluridisciplinaire de la Pierre Sèche) Antoniu Theodosiou sa Cipra i Eleni Pagkratio iz Grčke.

Udruga Dragodid kao članica međunarodne suhozidne mreže S.P.S., uz ovu mrežu, je organizator međunarodnog znanstveno-stručnog suhozidnog kongresa koji će se održati u Konavlima najesen 2020.g. Kongres će biti prilika za predstaviti zavidnu suhozidnu scenu Konavala i Hrvatske, ali i prilika za razmjenu iskustava za inozemnim kolegama.

Očekuje se sudjelovanje oko 150 sudionika kroz ukupno sedam dana koji uključuje sam kongres sa znanstveno-stručnim izlaganjima i raspravama, praktične radionice na autentičnim konavoskim lokacijama, radne sastanke te studijski izlet. Vrijednost i značaj suhoziđanja krajem prošle godine prepoznao je i UNESCO, uvrstivši ga na Reprezentativni popis nematerijalne baštine čovječanstva.

Plod je to dugogodišnjeg rada i zajedničke međunarodne nominacije suhozidnih entuzijasta i stručnjaka iz Cipra, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Slovenije, Španjolske i Švicarske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.