Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konavle: Nema naplate javnih površina i najmova ugostiteljima

01.04.2020.

12:32

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Nakon što su na prošloj sjednici Općinskog vijeća smanjene plaće dužnosnicima i zaposlenicima Općine, zaposlenicima javnih ustanova i komunalnih tvrtki u njezinom vlasništvu kao i ukinute naknade za rad upravnih vijeća i nadzornih odbora na sljedećoj sjednici OV naći će se novi paket mjera.

Načelnik Lasić će tako pred Općinsko vijeće predložiti sljedeće mjere koje će vrijediti dok traju izvanredne okolnosti uzrokovana pandemijom koronavirusa:

– Obustava naplate javnih površina

– Obustava naplate svih prostora koje Općina iznajmljuje, a koriste se za ugostiteljske djelatnosti

– Obustava naplate vrtića

– Poništava se odluka sa pretprošlog Općinskog vijeća Općine Konavle o podizanju cijena usluga u Domu za starije i nemoćne Konavle

Načelnik Lasić ovom je prilikom pozvao i sve privatne vlasnike poslovnih prostora koji ih iznajmljuju onima pogođenima krizom uzrokovanom koronavirusom da u ova teška vremena iskažu solidarnost.

Također pozvao je sve naše ugostitelje da pomognu sezonskoj radnoj snazi isplatom makar minimalne plaće kako bi skupa prebrodili ova nesretna vremena.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.