Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konavljani će reciklažno dvorište izgraditi u Popovićima

16.03.2019.

12:33

Autor: Radio Dubrovnik

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Općina Konavle potpisala je 22. veljače Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu projekta "Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta u Konavlima", prema Javnom pozivu na dostavu projektnih prijedloga "Građenje reciklažnih dvorišta".

Svrha projekta je povećati stopu odvojeno prikupljenog komunalnog otpada kao i smanjiti količine otpada koji se odlaže na odlagalište. Najvažniji dio projekta je izgradnja i opremanje funkcionalnog reciklažnog dvorišta uz provedbu edukativnih aktivnosti.

Cilj projekta je osigurati odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na području općine Konavle, gradnjom i opremanjem reciklažnog dvorišta Popovići u svrhu povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište te rješavanja problema nepropisnih odlagališta.

Opći cilj je doprinos povećanju stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagališta u RH.

Rezultati provedenih aktivnosti bit će izgrađeno i opremljeno reciklažno dvorište pravovremeno stavljeno u funkciju te educirano i informirano stanovništvo i djelatnici o ulozi reciklažnog dvorišta i važnosti pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 5,8 milijuna kuna, od čega su sredstva iz EU 4,5 milijuna kuna. Projekt se provodi od 8. siječnja 2019. do 21. ožujka 2020. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.