Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konavljani imaju Strategiju izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom

18.10.2020.

17:34

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Završen je rad na izradi nove strategije Općine Konavle koja je usmjerena na donošenje plana novih mjera i aktivnosti u svrhu izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom na području Konavala za narednih pet godina.

Tijekom razdoblja od četiri mjeseca, na istraživanju postojećeg stanja i definiranju novih mjera sudjelovala je sastavljena radna skupina, pod vodstvom stručnog koordinatora.

S ciljem izrade što kvalitetnijeg dokumenta i donošenja relevantnih mjera provedena je anketa među lokalnim stanovništvom o svijesti građana o pravima i položaju osoba s invaliditetom te održan Okrugli stol čiji su zaključci utjecali i na finalni tekst Strategije.

Strategija je objavljena na javno savjetovanje te je dostupna svim građanima na pregled i primjedbe do 12. studenog 2020. godine.

Strategija je donesena u sklopu projekta „Podignimo letvicu visoko“ koji Zajednica sportova Općine Konavle i Općina Konavle provode s ciljem uključivanja osoba s invaliditetom te djece i mladih s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.