Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konavljani rade Strategiju izjednačavanja mogućnosti osoba s invaliditetom

19.06.2020.

11:41

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

U sklopu projekta "Podignimo letvicu visoko" Općina Konavle izrađuje novu Strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom za razdoblje 2021.-2025., kao institucionalni okvir za provedbu mjera i aktivnosti u promicanju prava i poboljšanje životnih uvjeta osoba s invaliditetom.

Za izradu Strategije osnovana je stručna multidisciplinarna radna skupina, a u svrhu identificiranja trenutnih problema i potreba te osiguranja cjelovite stručne podrške pri izradi dokumenta, organizirat će se Okrugli stol sa stručnim predstavnicima relevantnih sektora i udruga te zainteresiranim pripadnicima javnosti koji će ovim putem moći iznijeti svoja mišljenja i prijedloge.

Pored toga, provest će se i telefonska anketa radi istraživanja društvene percepcije i znanja o pravima i položaju osoba s invaliditetom. Rezultati Okruglog stola i ankete predstavljat će smjernice za izradu Strategije kako bi se u konačnici pridonijelo poboljšanju životnih uvjeta osoba s invaliditetom te osiguralo ravnopravno sudjelovanje u društvu.

Podsjećamo, Zajednica sportova Općine Konavle kao prijavitelj i Općina Konavle kao partner provode projekt „Podignimo letvicu visoko“, financiran iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u sklopu kojeg se provodi niz aktivnosti s ciljem povećanja uključenosti osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.