Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konavoski načelnik Lasić zadovoljan novim paketom mjera pomoći Vlade

14.03.2023.

08:56

Autor: Radio Dubrovnik

Sastanak premijera Plenkovića s konavoskim načelnikom Božom Lasićem

Sastanak premijera Plenkovića s konavoskim načelnikom Božom Lasićem

Foto: Općina Konavle / -

Načelnik Općine Konavle i predsjednik Hrvatske zajednice općina Božo Lasić sastao se s predsjednikom Vlade RH Andrejem Plenkovićem u Zagrebu, a ovom prilikom premijer je predstavio glavne smjernice novih mjera pomoći koje će se primjenjivati od 1. travnja.

Na sastanku su nazočili i predsjednik Hrvatske zajednice županije Danijel Marušić te predsjednik Udruge gradova Željko Turk.

Premijer Plenković istaknuo je kako Vlada razumije sve izazove s kojima se nose kako građani RH tako i lokalna i regionalna samouprava, a novi paket mjera nastavlja i ranije pozitivne prakse poput regulacije cijene električne energije za općine i gradove.

Načelnik Lasić i njegove kolege iz HZŽ i UG izrazili su zadovoljstvo predloženim mjerama o kojima će javnost više saznati u četvrtak te zahvalili premijeru Plenkoviću i cjelokupnoj Vladi na usvajanju njihovih prijedloga koji odražavaju stvarne probleme i potrebe jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.