Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konavoski odgojitelji saznali kako razvijati likovnost djece

20.06.2020.

16:09

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

U Dječjem vrtiću Konavle održan je drugi ciklus edukacije odgojitelja pod nazivom "Razvoj likovnosti djece u ranoj i predškolskoj dobi" čija je tema "Dječji pogled na lijepo u prirodi". Edukacija se provodi u sklopu projekta "Otvorimo Južna vrata Lijepe naše".

Projekt je usmjeren na unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja. Ukupna vrijednost projekta je 7.410.440,01 kuna, te se u cijelosti financira sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.- 2020.

Izvoditeljice edukacije, prof.dr.art. Antonija Balić Šimrak i prof. Mirjana Bakotić u drugom ciklusu edukacije su polaznicima, među kojima je 28 odgojitelja i 2 stručna suradnika, dodatno osvijestile pristup likovnosti kroz interaktivna predavanja i radionice.

Drugi ciklus održan je 8., 9. i 10 lipnja u prostorima Dječjeg vrtića Konavle. Tijekom navedena tri dana polaznici edukacije su imale priliku izložiti uratke djece o njihovom istraživanju ljepote u prirodi i procesa cjelokupnog likovnog stvaralaštva. Likovni uradci su izrađeni uz pomoć različitih likovnih tehnika.

Također, polaznici su se upoznali s pojmovima ”video esej” i ”vizualni esej” te dobili upute o izradi istih. Posljednjeg dana drugog ciklusa polaznici su započeli proces osmišljavanja Storyboard-a za izradu video eseja koje će imati priliku prikazati na posljednjem, trećem, ciklusu edukacije u listopadu 2020. te kojeg svi željno iščekujemo!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.