Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konferencija Europskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa

09.11.2012.

15:06

Autor: Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Dubrovniku je održana Konferencija Europskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa koja je pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića, okupia predstavnike 27 zemalja Europe, među kojim su predstavnici 21 nacionalne platforme za smanjenje rizika od katastrofa.

S obzirom na to da je Hrvatska, kao aktivni sudionik u radu Europskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa, izabrana za predsjedatelja Europskog foruma ove godine, dodijeljeno je i posebno priznanje osobi koja je lokalno najviše doprinijela smanjenju rizika od katastrofa, a nije dio sustava zaštite i spašavanja. Državna uprava za zaštitu i spašavanje odlučila je da se priznanje dodijeli Sunčani Jokić, ravnateljici Centra „Liče Faraguna", specijaliziranog za odgoj i osnovno obrazovanje učenika s posebnim potrebama, koja svojim predavanjima i radionicama promovira veću zastupljenost smanjenja rizika od katastrofa u nastavnim programima posebice u ranjivim skupinama, u skupinama u kojima i sama obavlja stručne poslove. Priznanje je dodjeljeno u ime Europskog foruma za smanjenje rizika od katastrofa.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.