Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konferencija o primjeni telemedicine u njezi traumatoloških bolesnika

02.02.2022.

09:53

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: - / Shutterstock

Tematska konferencija, u okviru projekta TELE.DOC, o primjeni telemedicine u njezi traumatoloških bolesnika održat će se danas u 11 sati u Studentskom domu Dubrovnik.

Opća bolnica Dubrovnik potpisala je partnerski sporazum o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru 2. poziva prekograničnog programa suradnje Interreg IPA – Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 -2020 za provedbu projekta TELE.DOC -"Inovativne prakse u traumatskom liječenju i upravljanju ozljedama za poboljšanu skrb pacijenata u prekograničnom području".

Projekt TELE.DOC ima za cilj poboljšati liječenje traumatoloških pacijenata kroz ulaganja u postojeće zdravstvene usluge triju bolnica, u Kotoru, Dubrovniku i Mostaru.

Ovim projektom uspostavlja se mreža temeljena na primjeni inovativnih alata u digitalnom okruženju s naglaskom na dominaciju u prostoru audiovizualne komunikacije, transferu medicinskih podataka, te konzultacijama među odjelima traumatološke skrbi u stvarnom vremenu. Nabavka specijalizirane medicinske opreme i kapaciteta aktivnosti izgradnje, koji su ključni za kvalitetu medicinskog osoblja, povećat će kvalitetu bolničke i izvanbolničke skrbi za više od 1468 traumatoloških pacijenata u tri zemlje.

Cilj konferencije je promocija različitih telezdravstvenih programa i primjera dobre prakse u upravljanju traumama.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.