Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Konferencija ''Razvoj održivog turizma u gradovima s povijesnom jezgrom"

24.10.2018.

16:00

Autor: Adriana Tomašić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

''Razvoj održivog turizma u gradovima s povijesnom jezgrom'' naziv je konferencija koja je održana u Splitu. Na panelu je govorio i dubrovački gradonačelnik Mato Franković te predstavio mjere koje Dubrovnik provodi u cilju postizanja održivog turizma

''Mi živimo od turizma i toga moramo biti svjesni, rekao je, a cilj mjera, koje su ponekad nepopularne, je da što dulje živimo od turizma i upravo zato radimo na održivom turizmu. Želimo povećati kvalitetu pružene usluge, a s druge strane staviti naglasak na čovjeka, koji je centar cijele priče i koji je stanovnik grada koji je turistička atrakcija'', rekao je gradonačelnik Franković na temu održivog turizma i upravljanja destinacijom.
Gradonačelnik je podsjetio i na mjere koje su se poduzele u cilju boljeg rasporeda turista s brodova na kružnim putovanjima i dogovore s CLIA-om te odluku o najviše dva broda u jednom danu, koja iduće godine stupa na snagu. Raditi na budućnosti koja će nam donijeti i zadovoljne turiste i zadovoljne građane, je cilj održive destinacije, koja garantira njezinu dugovječnost'', zaključio je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.