Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Kongres Sindikata pomoraca: "Hrvatski pomorci su brend!"

28.04.2022.

09:10

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Kongres Sindikata pomoraca

Kongres Sindikata pomoraca

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U srijedu je u Dubrovniku svečano otvoren 7. Kongres Sindikata pomoraca Hrvatske, na kojem je istaknuto da su hrvatski pomorci iznimno bitan dio pomorske industrije.

Hrvatski pomorci su brend u svijetu, jer su kvalitetni, uvaženi i traženi te su spona koja Hrvatsku čini velesilom u pomorskoj industriji. Više od stotinu sudionika kongresa raspravlja o administrativnim problemima pomoraca, ali i zdravstvenim temama posebice onima povezanima uz stres.

Osim izvješća o radu te prijedloga izmjena i dopuna Statuta, bit će održani i izbori za sva tijela Sindikata te izbori za glavnog tajnika SPH, a dogovorit će se ciljevi rada za buduće mandatno razdoblje.

„Neke kompanije su u proteklim godinama pokazale svoje ljudsko lice i izniman trud, a neke su nažalost iskoristile priliku da zarade na smanjenju troškova smjene pomoraca i nisu se previše trudile u kompliciranim procedurama. Srećom, hrvatski brodari su ipak bili u prvoj grupi i danas, s vremenskim odmakom, mogu kazati da su ljudski i profesionalno odradili ono što im je zadao neočekivani trenutak“, rekao je glavni tajnik SPH Neven Melvan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.